Not found

Not found
Not found
Not found
Not found

Sverige, Falketorp - 2016


Not found

Denna sommaren gick turnén till Falketorps missionshus i Vikbolandet. Vi var 6 medlemmar och 3 supportar som tog bilarna och begav oss dit, vi skulle där vara med och delta i deras sommarläger.

Under veckan fick vi chansen att sjunga och prisa Gud mycket både när vi övade inför och när vi medverkade vid mötena. Och genom undervisning och sång fick vi där lära känna Gud bättre.

Med varierat väder av sol och regn blev det mycket spel inomhus. Det var allt från olika kortspel till en kväll med risk. När sen solen tittade fram var vi ute och spelade lite volleyboll men mestadels mölkky, som var nytt för de allra flesta. De sena kvällarna fylldes med fotbolls-EM och ballerinakex.

Även en resa till Sveriges huvudstad Stockholm hann vi med innan vi satte oss i bilarna för att köra hem igen. En underbar turné på många sätt.

Sverige, Eket - 2015


Not found

Sommaren 2015 hade vi istället för en turné en övningsvecka. Den gick av stapeln 7-12 juli i Ekets missionshus och vi var 17 körmedlemmar som var med.

Dagarna spenderade vi mestadels i missionshuset där vi övade, åt och lagade mat, spelade spel och umgicks. Några eftermiddagar var vi även i sporthallen och idrottade.

På kvällarna åkte vi till tältet i Eket, då denna pågick samtidigt som vår övningsvecka, och sjöng där två av kvällarna. På fredagen hade vi lite lagtävlingar och på lördagen åkte vi in till Helsingborg och spelade bubbleball.

Veckan avslutades med tältavslutning på söndagen.

USA - 2014


Not found

Efter ett år av förberedelser for Canticum under tre veckor sommaren 2014 till USA, för att göra en turné liknande de som gjorts 2006 och 2009. Vi for mellan New York och Miami och besökte 15 kyrkor längs vägen i sju olika delstater.

Vi träffade många spännande människor, bland annat i de värdfamiljer vi bodde hos. Vi fick också se mycket varierade landskap och känna på det i vårt tycke något för varma klimatet. Sightseeing i New York och Washington D.C. samt en dag på nöjesfältet Kings Dominion stod bland annat på schemat under de lediga dagarna.

Dock var det inte turistandet som var det viktiga, utan missionen! Under våra konserter sjöng vi och vittnade om Jesus, och vi fick verkligen höra av de som lyssnat att det fick betyda något för dem. I många olika situationer märkte vi hur stor omsorg Gud hade om oss; vi var verkligen burna av honom! Vi fick lära känna både Gud och varandra bättre under turnén, och även om det var ansträngande ibland var det mest fantastiskt roligt.

Bornholm - 2013


Not found

Canticums sommarturné år 2013 gick, liksom år 2010, till Bækkely bibelcamping på Bornholm, som detta år hade temat "En stærk Gud i mit liv".

Under veckan fick vi tillfälle att sjunga mycket om Guds fantastiska kärlek, både då vi övade och när vi medverkade på kvällsmötena.

Det vackra vädret tillät oss att njuta av sommaren med bad, volleybollspelande, diverse lekar samt en utflykt till de mäktiga Helligdomsklipperne och den pittoreska staden Gudhjem. Turnén var härlig på många plan och fick innebära välsignelse i gemenskapen med Gud och med varandra.

Finland - 2012


Not found

I slutet av juni 2012 packade hela Canticum in sig i bussen för avfärd mot vår granne i öst, Finland. Efter mellanlandning i Vikbolandet och Stockholm anlände vi så småningom i svenskfinska Pedersöre, där vi under veckan medverkade i SLEF:s årsfest "Trygg - trots allt".

I Pedersöre med omnejd fick vi bland mycket annat sjunga till, med och om Jesus - om tryggheten och glädjen i Honom - träffa goa människor, lyssna på andra körer, spela volleyboll långt in på de aldrig mörknande nätterna (tillsammans med myggen), höra på undervisning och skratta, prata och umgås. Därigenom fick vi lära känna både Gud, varandra och Finland bättre, vilket var härligt!

Sverige - 2011


Not found

Sommaren 2011 bar det av på turné i Sverige. Vi åkte norrut längs östra Götaland och sjöng i metropoler som Berga, Finspång, Enskede och östra Husby.

Vi mötte många härliga människor och fick tillfälle att dela med oss av både sång och vittnesbörd. Genom konserter i olika sammanhang kände vi att vi både fick ge och ta emot mycket glädje och kärlek.

Turnén gav även stor gemenskap inom kören då vi mellan sångtillfällena aktiverade oss med spel, grillning, lekar och tävlingar. En fantastisk turné på många sätt.

Bornholm - 2010


Not found

Sommaren 2010 gick resan till Bækkely bibelcamping på Bornholms södra spets. Bibelcampingen på Bornholm är ett årligen återkommande arrangemang, som Canticum har besökt vid ett flertal tillfällen genom åren. Bibelcampingen pågår under drygt en vecka, och under dessa dagar sjunger kören på kvällsmötena.

Förutom att vi får sjunga mycket, både genom övning och framträdanden, är en turné till Bornholm ett utmärkt tillfälle att spela volleyboll, bada, träffa danskar, och gemenskap inom kören.

Under veckan så hade kören en ledig dag, då gjordes en utfärd till Hammershus slottsruin. 2013 års turné gick också till bibelcampingen på Bornholm.

USA - 2009


Not found

Under tre veckor i juni och juli 2009 var Canticum på sin andra turné på andra sidan Atlanten. En USA-turné med Canticum är en speciell upplevelse på många sätt. Under tre veckor besökte kören 17 kyrkor i delstaterna Wisconsin, Minnesota, Iowa och Illinois.

Under turnén fick kören uppleva hur Gud välsignade både körmedlemmarna och publiken i de besökta kyrkorna. Förutom att vi fick dela evangeliet genom sång och vittnesbörd under konserterna, bodde körmedlemmarna hos församlingsmedlemmar de flesta nätterna under turnén, vilket gav oss en fantastisk möjlighet att uppleva den amerikanska kulturen på nära håll.

När vi inte sjöng besökte ett av de största shoppingcentren i USA, åkte båt på Mississippifloden, turistade i Chicago, åkte berg-och-dalbana, och mycket annat.